algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El Tribunal Constitucional evidencia que el traspàs d'Educació no es negocia bé

El Govern balear s'enfronta al pagament d'una important suma a 11.200 funcionaris

Una sentència del Tribunal Constitucional, que el Superior de Justícia considera «aplicable» a la Llei d'Acompanyament de Pressuposts de 1997, evidencia que la transferència d'Educació no es negocià bé per part del Govern balear. És més, col·loca l'Executiu autonòmic en la situació d'afrontar el pagament d'una important suma de doblers a 11.200 funcionaris de la Conselleria.

En rebre les competències, el Parlament de les Illes Balears aprovà en la Llei d'Acompanyament dels Pressuposts una disposició mitjançant la qual l'homologació dels salaris dels funcionaris transferits es duria a terme a ritme d'un 25% anual durant quatre anys. Per defensar la seva posició, l'Executiu autonòmic al·ludí a «limitacions pressupostàries».

El Tribunal Constitucional ha aclarit que és inconstitucional la diferenciació salarial dels funcionaris pel seu origen i ha afegit que «els rellevants efectes orgànics i pressupostaris provocats pel traspàs de personal haurien de ser presos en consideració per l'Administració autonòmica quan negocia en el marc de la comissió mixta de transferències».

Aquesta sentència, que el Superior considera aplicable al cas esmentat, va referida a una altra llei del Parlament balear sobre trasllat de funcionaris i es féu pública l'estiu de 2004. Ara, el Tribunal Superior de Justícia que tramita un recurs de CCOO ha plantejat una qüestió de constitucionalitat sobre Educació que ha estat admesa a tràmit pel Constitucional. Les fonts consultades per Diari de Balears han indicat que el Parlament balear, atesos els antecedents, ha renunciat a personar-se davant el Tribunal Constitucional per defensar la seva llei.

Es preveu que el Govern balear es veurà obligat a tornar el 75% del que mancava per a l'homologació a tots els funcionaris, 11.200, que foren transferits. De moment, no s'ha efectuat una estimació del cost que això pot suposar per a les arques autonòmiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris