muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Esquerra Unida i Els Verds creen «Alternativa» sense EU de Calvià

Grosske, Rosselló, Llauger o Esteva són a la direcció de la plataforma

Un total de 160 delegats participà ahir en l'assemblea de constitució d'Alternativa, la nova plataforma política creada per Esquerra Unida i Els Verds de Mallorca, de manera conjunta amb independents, per aglutinar les diverses sensibilitats de l'esquerra transformadora. Només l'agrupació d'Esquerra Unida de Calvià -on aquesta formació no obté representació, però sí una quota important de vots- optà per desvincular-se'n i els seus representants abandonaren la reunió.

A partir d'ara, Esquerra Unida i Els Verds passen a tenir una estructura organitzativa unitària constituïda per una assemblea -en la d'ahir, un terç dels delegats eren independents-, un consell polític insular i un secretariat insular, màxim òrgan executiu. Aquest secretariat, integrat pels dirigents principals d'ambdues formacions, s'aprovà ahir amb 68 vots a favor i amb 13 abstencions.

Per part d'EU, en fan part destacats responsables com Miquel Rosselló, Eberhard Grosske, Manolo Cámara o Marilena Tugores; per part d'Els Verds, hi són presents Miquel Àngel Llauger, Nicolau Barceló, Antoni Esteva o Manuel Gómez; i entre els independents, destaquen Nicolau Llaneras, exmilitant socialista, o els sindicalistes Rafel Borràs i Josep Benedicto.

La composició dels òrgans de direcció de la nova plataforma fou un dels elements que més recel suscitaren entre alguns dels delegats. Aquest fou un dels arguments esgrimits per l'agrupació de Calvià que, en una intervenció crítica del seu portaveu, Antonio Medina, acusà els dirigents d'Esquerra Unida i Els Verds de promoure la plataforma des de dalt, i no des de les bases, i de fer-ho en un procés tancat i sense participació.

Altres agrupacions, com la de Pollença, també se sumaren a les crítiques però no abandonaren l'assemblea, com els de Calvià. El coordinador d'Els Verds, Miquel Àngel Llauger, negà que Alternativa s'hagi creat sense diàleg i recordà que el projecte ha de ser una proposta cap a fora, una bona oferta per als electors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris