muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El projecte de tren fins a Cala Rajada inclou vuit estacions, dues de soterrades

Amb poques variacions el pla en mantindrà l'antic traçat, que es clausurà l'any 1977

72526

Manacor tindrà dues estacions soterrades dins el municipi, a part de la parada actual. A la imatge, l'estació d'Artà.

La futura ampliació de la línia de tren des de Manacor fins a Cala Rajada que preveu el Govern de les Illes Balears inclou vuit estacions, amb dues de soterrades a Manacor. A més, el traçat projectat és gairebé el mateix que l'antic de la línia de ferrocarril que es clausurà l'any 1977.

L'actuació consisteix a allargar-la i a connectar per via ferroviària Manacor amb Sant Llorenç, Son Carrió, Son Servera, Artà, Capdepera i Cala Rajada. D'aquesta manera, el recorregut no variarà gaire i s'ajustarà més o menys al de l'antic servei de tren que deixà de funcionar fa gairebé trenta anys, i que arribava als mateixos nuclis de població. La longitud total serà de 41'6 quilòmetres.

Des de Manacor, una vegada habilitat un pas subterrani per als vehicles a l'altura del pas a nivell existent a la sortida del polígon industrial, es preveu la construcció de dues estacions soterrades a la ciutat, al marge de l'actual. Ja fora de Manacor, el traçat es desviarà cap al nord un pic travessada la carretera de Son Carrió per passar per les finques del camí de Son Mas, amb la qual cosa flanquejarà la carretera Ma-15 fins a Cala Rajada. Per tant, la via fèrria hi anirà paral·lela pel marge sud fins fins a la desviació prop de Sant Llorenç, per arribar així a l'estació d'aquest nucli, que es preveu també recuperar.

Passada aquesta estació, la línia girarà al sud-est per anar cap a Son Carrió vorejant el torrent i travessant el pla de ses Catalines, de manera que entrarà al nucli per la part del cementeri llorencí aprofitant l'antic traçat. Devora l'escola de Son Carrió s'hi construirà l'estació.

Sortint de Son Carrió, el tren es dirigirà cap a Son Servera, recuperant la seva estació, fins a Artà en direcció a Capdepera i vorejant el puig de na Mateva. Un cop a Capdepera, el ferrocarril anirà fins a Cala Rajada, devora l'escola L'Auba.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris