algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Centenars de persones varen visitar la cinquena Fira de l'Oli i la Mel

Avui diumenge continuen els actes amb la principal novetat de la mostra de cuina

La cinquena edició de la Fira de l'Oli i la Mel, organitzada conjuntament pels ajuntaments de Sóller, Deià i Fornalutx, es va inaugurar ahir matí amb molta animació i visitants. Els actes comptaren amb la presència de la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, i dels batles de les localitats organitzadores, Carles Simarro, Jaume Crespí i Joan Albertí, que recorregueren les paradetes i les demostracions en directe que varen tenir lloc a la plaça i voltants. També s'hi va poder veure el president de la denominació d'origen Oli de Mallorca, Josep Oliver, i el gerent de la Cooperativa de Sant Bartomeu, Pere Picó. Ambdós destacaren com a novetat que «la propera temporada es preveu que la collita d'oli no sigui suficient per atendre tota la demanda», la qual cosa valoraren molt positivament.

Segons el regidor d'Agricultura de Sóller, Salvador Bauzà, que ha coordinat la mostra, «enguany hem apostat per aprofitar el gran ambient que ja hi ha els dissabtes a plaça, amb la qual cosa els comerciants locals també n'han sortit beneficiats».

Així, ahir els visitants pogueren veure en directe com es fa l'oli d'oliva mitjançant una petita tafona que s'instal·là a la plaça. També es podia adquirir artesania feta amb olivera, llenya, productes artesanals fets amb aquesta fusta, maquinària agrícola per a l'oliverar, ormeigs tradicionals i, per suposat, oli, olives i mel. La delegació a Sóller del CDEIB obrí les seves portes i donà un present en productes als visitants que s'hi acostaren. La cooperativa oferí gratuïtament pa amb oli i olives.

Sens dubte la principal novetat de la Fira d'enguany ha estat la mostra de cuina, que s'ha duit a terme al mercat municipal i en la qual han col·laborat de manera quasi altruista 14 restaurants, pastisseries i cellers de la Vall. La mostra es va obrir ahir horabaixa i els visitants pogueren tastar, abonant un tiquet de 10 euros, els millors plats que tenen com a base els productes tradicionals i l'oli. Avui continuarà la mostra gastronòmica des de les 12.30 fins a les 15.00 h. També ahir horabaixa es feren activitats per als més joves, que inclogueren tallers d'oli i mel i una visita a l'aula mòbil d'educació ambiental de la Conselleria de Medi Ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris