algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Els certificats d'adopció de nins xinesos augmenten un 55% el 2005

La facilitat dels tràmits decanta l'elecció dels pares cap a aquest país

Els certificats d'idoneïtat, que acrediten una persona com a apta per poder adoptar un infant, han augmentat a Mallorca en el cas dels nins xinesos un 55 per cent fins el novembre, en relació al mateix període de l'any anterior.

Unes majors facilitats en els tràmits d'adopció i uns terminis més curts han fet que els pares es decantin per aquest país i que el nombre de certificats expedits gairebé s'iguali als 60 dels de la Federació Russa, que tradicionalment encapçalava amb diferència les sol·licituds, segons informà Antoni Serra, president de l'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca.

El nombre de peticions d'adopció internacional a Mallorca han augmentat un 9 per cent en els onze primers mesos de l'any, ja que ha passat de les 166 de 2004 a les 181 d'enguany. D'altra banda, els nins arribats a l'Illa han estat 71, 45 d'ells russos, 19 de xinesos, i la resta de països com Colòmbia i Etiòpia, entre d'altres. S'espera que per desembre la xifra s'aproximi als 78 de l'any passat.

El responsable de s'Institut presentà les dades amb el director general de Menors i Família d'aquesta entitat, Antoni Calvo, i el president de l'Associació Illes Balears d'Adopcions (AIBA), Ramon Rotger. Serra destacà que, tot i que es pot millorar, Mallorca és una de les regions de l'Estat on s'agiliten més els tràmits.

Per un altre costat, Serra subratllà que la tendència que les famílies que adoptaven només eren aquelles que tenien dificultats per tenir infants ha canviat i ara hi ha un nombre important de parelles que combinen l'adopció amb la pròpia descendència. Així mateix afegí que una de cada 10 famílies que ho sol·licita és monoparental.

Serra assenyalà que s'han entregat 140 certificats d'idoneïtat a famílies de l'Illa des de principi de 2005, amb un creixement fins ara de l'11 per cent, i va preveure que es tancaria l'any amb 150, enfront dels 136 que s'atorgaren en el 2004.

Des de s'Institut s'emfatitza la importància i bon funcionament dels cursos de formació, obligatoris i gratuïts, que s'imparteixen a les famílies interessades a adoptar, ja que com indiquen «aquest procés té particularitats i riscos que el diferencien de la paternitat biològica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris