nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

La Universitat Oberta nomena Llorenç Valverde vicerector de Tecnologies

El catedràtic d'informàtica de la UIB accepta el càrrec com un «repte»

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha nomenat vicerector de Tecnologia el doctor en Informàtica i catedràtic de la UIB Llorenç Valverde. Així ho varen confirmar ahir fonts de la UOC i el mateix professor.

Valverde ha passat així a formar part de l'equip de la nova rectora de la UOC, Imma Tubella, que també ha nomenat Eduard Aibar vicerector de Recerca; Ramon Alemany vicerector Acadèmic, i Jordi Vilaseca vicerector de Desenvolupament Estratègic. Per tant, el catedràtic mallorquí serà un dels quatre vicerectors de Tubella i l'únic nascut fora del Principat.

Valverde, que és natural de Felanitx, és doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial a la Universitat de les Illes Balears (UIB). A més, és director de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC).

Precisament, el doctor felanitxer va explicar que assumeix el càrrec com «un repte» i «amb il·lusió», ja que «l'àrea tecnològica és fonamental a la UOC perquè desenvolupa la funció de fer de mitjà entre alumnes i professors».

El fet que Valverde sigui catedràtic de la UIB no impedirà que assumeixi el càrrec, ja que «un conveni entre ambdues institucions permet que temporalment deixi la UIB». En aquest sentit, el doctor felanitxer considera que aquest nomenament dóna a entendre que «la UIB pot aportar la seva gent a aquest projecte d'universitat tan necesssària com és la UOC». Finalment, Valverde s'ha compromès a «reforçar la col·laboració entre la UOC i la UIB i a mantenir un vincle amb la gent de les Illes que estudien a la UOC».

El doctor felanitxer és també autor de diversos articles sobre les noves relacions entre tecnologia, cultura i ensenyament que han establert la digitalització i l'expansió d'Internet i, de fet, en publica sovint a Diari de Balears. Igualment, Valverde ha fet diverses estades de recerca a universitats i centres d'Europa i dels Estats Units.

Padrí de Vint G. Cerf, un dels creadors del protocol TCP/IP en el qual es basa Internet, en la seva investidura (1998) com a doctor honoris causa per la UIB, Llorenç Valverde també ha coordinat l'equip autor del projecte d'investigació «El programari lliure i la regionalització dels beneficis de la Societat de la Informació», premiat per Sa Nostra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris