algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Experts en menors i premsa alerten que la legislació es troba desfasada

Diuen que cal adaptar-la al «vertiginós» avanç de les noves tecnologies

Els experts en menors i comunicació que s'han donat cita aquests dies a les Jornades sobre els drets dels menors i els mitjans de comunicació han conclòs que les lleis vigents en aquests àmbits estan desfasades. Concretament, les conclusions de les jornades recullen que «la legislació existent, destinada a la protecció dels menors en relació amb els mitjans de comunicació, no s'ajusta a la realitat, en determinades circumstàncies, a causa, en part, dels vertiginosos avanços que les noves tecnologies imposen a la societat i que dificulten l'efectivitat de les normes existents al respecte».

Aquesta és una de les conclusions fruit de les jornades que dijous i divendres van tenir lloc a la Universitat de les Illes Balears (UIB) sota l'organització d'aquesta mateixa institució, de l'Oficina de Dret dels Menors, que depèn del Govern, i del Comitè Illes Balears d'Unicef.

Els experts que han participat en la redacció de les conclusions, entre els quals hi ha el director del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB, Martí X. March, asseguren també que en aquestes jornades «s'ha constatat la importància creixent i fonamental dels mitjans de comunicació en la conformació d'idees, comportaments i actituds per a la societat en general i els menors en particular».

Sobre la falta d'adequació de les lleis a aquesta realitat, les conclusions dels experts alerten que falta un equilibri «entre els drets i deures dels menors, i els drets i deures dels mitjans de comunicació, en el marc de la societat de la informació i del coneixement».

Pel que fa a la televisió, els experts alerten que «tot i que existeixen programacions infantils, no sempre resulten suficientment atractives ni adequades per a les necessitats i les expectatives dels menors, per la qual cosa, aquest recorren a un altre tipus de programació amb continguts que poden resultar inapropiats per al seu adequat desenvolupament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris