algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El PP rebutja que el ple investigui el «cas bosses» i acudeix als tribunals

Rotger insulta el proveïdor que denuncià el cas i demana al jutge que investigui els fets

100318

El batle d'Inca, Pere Rotger, en un moment del ple que es va fer ahir a Inca.

M.M.

«Juan Cabrinetti és qui ha d'explicar perquè inflava les factures de les bosses del Dijous Bo. Aquest home és un ingenu total, un ressentit i un mentider i un estafador que, a sobre, ho reconeix». Amb aquestes paraules el batle d'Inca, Pere Rotger, es va referir al proveïdor de les bosses del Dijous Bo entre els anys 2003 i 2004.

El propietari de l'empresa d'importació i exportació Casan Import, Juan Cabrinetti, fou qui va admetre públicament haver-se retirat del concurs per adjudicar les bosses enguany fart de les mangarrufes que un intermediari, Miquel Gelabert, li obligava a cometre per elevar el preu de les factures que pagava l'Ajuntament d'Inca.

Rotger es presentà al ple extraordinari amb una denúncia feta ahir davant el jutjat que demana que s'investiguin «les persones que podrien resultar penalment responsables» pels fets relatats en premsa a principis de novembre. Una denúncia en la qual, curiosament, no es querella directament contra Cabrinetti i en la qual ahir tots els partits de l'oposició decidiren personar-se aportant proves per ajudar el jutge a arribar «al fons» de la qüestió.

El batle Rotger començà el ple limitant el temps d'exposició de l'oposició a deu minuts, un fet sense precedents, i només va admetre haver-se equivocat en convocar el concurs per adjudicar les bosses amb un marge de temps massa curt perquè s'hi presentassin altres empreses.

En les dues hores i mitja que durà el ple, el batle no va aclarir cap de les múltiples incògnites sobre el cas que deixà caure l'oposició. «Quin regidor no veia que faltaven 500 bosses i que el preu s'anava encarint any rere any?», ¿Qui triava les bosses i qui les gestionava?», li demanaren. A l'hora de votar la proposta de fer un informe complet del cas, el PP ho va fer en contra i els regidors de l'oposició a favor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris