nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

El Club Nàutic de s'Estanyol critica el Govern pel rebuig de l'ampliació «acordada» entre ells

La junta directiva remet una carta als seus socis en què explica que l'Executiu no els ha defensats

La junta directiva del Club Nàutic de s'Estanyol, promotora del projecte d'ampliació del port esportiu, considera que el Govern ha incomplert un acord mutu per dur endavant aquest intervenció, passant de 285 a 636 amarraments en una superfície de 40.000 metres quadrats.

En una carta remesa als socis, s'hi critica amb duresa «el canvi radical del Govern balear sobre la inviabilitat de l'ampliació del port, per criteris mediamenbientals». Per aquest motiu, la junta directiva explica als afiliats que no fa gaire s'acordà la suspensió de la tramitació de l'estudi d'impacte ambiental.

La principal crítica dirigida a l'Executiu és haver rebutjat una actuació que, segons assegura l'òrgan rector del Club Nàutic, s'havia pactat entre les dues parts. Així, recorden que la presentació aquest estiu de l'estudi en relació amb el pla de l'any 1995 es realitzà «d'acord amb les directrius del Govern».

L'acord en qüestió es refereix al fet que el Gabinet de Jaume Matas reobrí la porta a l'ampliació de s'Estanyol amb la nova Llei de ports aprovada el juliol passat, mentre que el Club Nàutic de s'Estanyol acatava la contrària del Tribunal Suprem sobre la manca d'estudi d'impacte ambiental per al projecte de 1995, a fi de presentar-lo ara i de continuar així amb la tramitació anterior.

«Mai no ens hauríem pensat que el Govern no tingués la 'intel·ligència' de defensar els drets d'uns ciutadans que des de l'any 1995 treballen perquè els siguin reconeguts», manifesta la junta directiva. Així, la carta adreçada als socis parla amb ironia de les «figures protectores de darrera generació» en les quals s'ha basat el rebuig de l'actuació prevista. A més, proposa que la Unió Europea recomani als responsables autonòmics declarar s'Estanyol «museu arqueològic», recordant que fou la mateixa Comissió de la UE qui amenaçà l'Executiu de retirar certes ajudes si s'executava el projecte, vertadera raó del rebuig del Govern.

La junta directiva del Club Nàutic de s'Estanyol, que ha assegurat que ja havia venut el 85% dels 351 nous amarraments prevists en el projecte, adverteix els socis de «reptes importants» per la manca de recursos que suposarà aquest rebuig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris