algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Els bitllets de la Trasmediterránea seran fins a 26 euros més cars el gener

La companyia i les agències de viatges aplicaran una comissió pels passatges

74896

Trasmediterránea uneix les capitals de cada illa amb València i Barcelona i té trajectes entre Palma i Maó i Eivissa.

E.DOMÈNECH./E.P.
Palma.
Les tarifes de les connexions marítimes amb Balears de la companyia Trasmediterránea s'incrementaran entre 6 i 26 euros a partir del proper 1 de gener, segons la ruta i el sistema de compra.

La naviliera ha decidit cobrar als clients unes despeses per emissió de bitllet que en el cas de les Illes seran d'entre 6 i 13 euros segons el trajecte. Per altra banda, ha resolt també reduir la comissió de les agències del 9 per cent actual a l'1 per cent.

Com a conseqüència d'aquesta darrera mesura, el president de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Jaume Bauzà, anuncià que els minoristes també es veuran obligats a aplicar la seva pròpia comissió per emissió des del gener. Segons explicà Bauzà, cada establiment té llibertat per posar el recàrrec que consideri oportú, tot i així estima que aquest oscil·larà entre 6 i 13 euros, tal com aplicarà el transportista. Això deixarà l'increment per al consumidor final entre els 6 i els 26 euros.

El president sortint d'Aviba creu que tal com succeí quan s'establiren aquestes comissions en el sector aeri, l'efecte sobre les vendes serà nul. El que sí espera és que les mesures per pal·liar la insularitat que s'han de desenvolupar dins el Règim Especial Balear, el REB, redueixin la seva incidència.

La directora comercial de Trasmediterránea, Arantxa Martínez, va fer l'anunci en el XVI congrés de l'Associació Empresarial d'Agències de Viatges Espanyoles (Aedave), que es du a terme aquests dies a la ciutat de Natal, a Brasil.

La filial del grup Acciona ha decidit impulsar un nou sistema de tarifes amb l'aplicació d'aquests augments, «fees», amb la intenció de reduir costs i fer front a les dificultats derivades de l'encariment del combustible i de la competència d'aerolínies i navilieres de baix cost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris