algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Comerç regula el sector perruquer per evitar la competència deslleial

Crea un títol que limitarà l'accés dels immigrants a la professió

El Consell de Govern de l'Executiu balear aprovà ahir el decret que crea el carnet per als professionals de la perruqueria i de l'estètica. Aquest títol resultarà imprescindible per poder obrir establiments dedicats a tals activitats.

Amb aquesta iniciativa, la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia pretén doncs evitar la competència deslleial que, segons una part del sector, exerceixen els petits empresaris d'altres països, sobretot de l'Àsia.

Segon explica l'Executiu, es tracta d'exigir un nivell adequat de qualificació per dissuadir de l'accés a l'ofici gent sense l'experiència necessària i d'eliminar, així, l'intrusisme professional.

Respecte dels ciutadans extracomunitaris, la norma es refereix a la Llei orgànica reguladora dels drets i les llibertats dels estrangers a Espanya per assenyalar que, a més del títol esmentat, han d'acreditar l'autorització administrativa corresponent en els casos que sigui preocedent per a les activitats manuals.

Quant a la resta de ciutadans, podran obtenir el carnet presentant el certificat de formació professional en la branca de perruqueria i estètica. Si provenen de països membre de la Unió Europea, l'acreditació ha d'estar reconeguda a l'Estat d'origen. El títol es convalidarà amb cinc anys d'exercici de la professió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris