lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Antich i Estaràs coincideixen a brindar per un finançament millor

La vicepresidenta demana recursos per a les persones dependents

R.G. / J.T.Palma.
La vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, i el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, coincidiren ahir en el missatge que expressaren amb motiu de la felicitació nadalenca que ambdós oferiren. Tots dos brindaren perquè l'any que ve s'estableixin les bases per a un finançament autonòmic millor.

Estaràs, que convidà els mitjans de comunicació a la seu de Vicepresidència, demanà més recursos per afrontar els reptes de la Comunitat en matèria d'educació, sanitat, carreteres o medi ambient.

A més, sol·licità que la llei de persones dependents que vol aprovar el Govern central tingui una bona dotació econòmica. «Des del moment que entri en vigor, les persones amb discapacitat, els malalts terminals, la gent gran amb problemes de mobilitat i altres col·lectius adquiriran un seguit de drets que han d'anar acompanyats de prou recursos», comentà abans d'aixecar la copa d'espumós mallorquí.

Estaràs assegurà que l'Executiu balear ha realitzat l'esforç més important de la història de la democràcia en matèria de serveis socials. Ara confia que l'Estat també compleixi la seva part.

Quant al finançament autonòmic, la «número dos» de l'Executiu es mostrà esperançada que el 2006 es posin les bases d'un sistema que acabi amb la «injústicia històrica» que pateixen les Illes. En aquest punt evocà el compromís adquirit pel president Zapatero, el qual prometé que el nou model beneficiaria l'Arxipèlag. Previsiblement, el nou sistema de finançament entrarà en vigor l'any 2007.

Per la seva banda, el líder dels socialistes balears, Francesc Antich, també desitjà que s'aconsegueixi d'un «bon finançament» per a les Illes en el tradicional brindis de Nadal. Però els desigs del diputat estatal no s'acaben aquí. Així, demanà un «bon acord» per tancar la reforma de l'Estatut d'Autonomia i que «el Govern de l'Estat continuï repartint drets socials». Abans d'alçar la copa, encara demanà al PP que «abandoni la confrontació» perquè es moderi i «viatgi» cap al centre.

La secretària general dels socialistes de Mallorca, Francina Armengol, instà ahir el PP a presentar una «proposta clara» de finançament per a la Comunitat Autònoma, perquè aquesta és una «qüestió d'Estat» pel seu partit. «Esperam una proposta del PP des de fa bastant de temps», recalcà Armengol, que es felicità pel fet que Matas assumeixi una proposta socialista com la d'una agència tributària a través d'un consorci amb l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris