muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Blanco critica la «submissió» de Matas a la «penya radical» del PP

El número dos del PSOE encoratjà un milenar de militants a Palma


El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, fou ahir l'estrella del tradicional sopar de Nadal dels socialistes de les Balears.

Davant un miler d'afiliats, el número dos del partit de Zapatero dedicà bona part del seu discurs a atacar el president del Govern balear, Jaume Matas, a qui acusà de ser un «submís» de la «penya radical del PP» que formen Rajoy, Acebes i Zaplana, entre d'altres.

Però les dedicatòries no quedaren aquí. Blanco definí Matas com un «ministre de carnaval... una espècie de Mortadelo que sempre va disfressat», en referència a la suposada «doble personalitat» del cap de l'Executiu balear, «que fa una cosa quan és a Madrid i una de diferent quan ve aquí». El secretari d'organització encoratjà la militància assegurant que «la millor manera de guanyar (les autonòmiques del 2007) és creure que guanyarem».

Durant la seva al·locució, Blanco definí Matas com un «deixeble» de Zaplana i l'acusà de fomentar l'especulació i de provocar el deute de la CAIB. Les comparacions entre la Comunitat valenciana i les Illes foren una de les constants del parlament més esperat de la nit. En aquest sentit, Blanco confià que la Unió Europea cridi l'atenció a Balears, tal com ho ha fet amb el Govern del País valencià per la seva política urbanística.

El número dos del PSOE comparà «les mentides» del PP amb el Govern de Rodríguez Zapatero que «acompleix les seves promeses, avança en els drets dels ciutadans i aconseguirà que Espanya sigui cada vegada millor».

Blanco assegurà que «aquell que dirigirà les Balears després del 2007 està assegut aquí (a la sala de festes on va tenir lloc el sopar)». Per ventura, Blanco es referia a Francesc Antich, que el precedí.

El secretari general del PSIB utilitzà un to «mitiner» per assegurar que el PP balear vol canviar la llei electoral «perquè té por de perdre els comicis del 2007. Prèviament, la secretària general dels socialistes de Mallorca, Francina Armengol, albirà que el 2007 «hi haurà sorpreses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris