nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Uns 30 independents s'han sumat a 'Alternativa', la fusió d'EU i Els Verds

La plataforma neix demà i serà dirigida per un comitè de consens

Esquerra Unida i Els Verds de Mallorca s'aliaran demà, juntament amb una trentena d'independents, en una nova plataforma política: Alternativa. La formació, que es constituirà en una assemblea convocada a Palma, serà dirigida per un comitè de consens format per 29 persones i no suposarà la dissolució dels partits integrants però sí una unió de fet.

Els dirigents d'Esquerra Unida i d'Els Verds, Eberhard Grosske i Miquel Àngel Llauger, i l'independent Isidre Forteza coincidiren a advertir que Alternativa no és només una coalició ni tampoc un partit sinó una «plataforma política» oberta a les diferents sensibilitats de l'esquerra ecologista i transformadora. Sobretot, explicà Grosske, és una aposta externa de cara a l'electorat progressista, que demana una bona oferta per «tornar-se a il·lusionar el 2007».

Dirigents d'Esquerra Unida, com el propi Grosske, Miquel Rosselló o Marilena Tugores; representants d'Els Verds, com Llauger, Antoni Esteva o Julen Adrian; i independents com Forteza, Rafel Borràs, Nicolau Barceló o Victòria Català, formaran part del comitè de direcció d'Alternativa. Amb tot, no serà fins el febrer que una assemblea interinsular constituirà la plataforma a l'àmbit de Balears i elegirà les cares visibles.

Unes cares visibles que no necessàriament hauran de ser els caps de cartell electoral. De fet, aquests s'elegiran en unes primàries obertes -podrien ser tan obertes com les de l'esquerra italiana- que es podrien convocar abans de l'estiu. El que sembla clar, a hores d'ara, és que Alternativa serà també plataforma electoral a les autonòmiques, un cop hagin fracassat els intents d'aliances amb el PSM.

De fet, Grosske aprofità ahir per criticar -sense citar el PSM- que les dinàmiques internes dels partits d'esquerres sovint condicionen massa les seves actuacions i aquests prefereixen evitar tensions internes en lloc d'oferir propostes atractives a l'electorat. Alternativa, va dir, vol ser això, «una notícia il·lusionant» per aquest electorat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris