algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pastor ofereix als estrangers locals per a consolats i seus d'entitats

La consellera d'Immigració ja ha confirmat a la colònia argentina un espai

La consellera d'Immigració, Encarnación Pastor, va oferir ahir vespre un local als col·lectius d'estrangers que necessitin un consolat o la seu d'una associació.

Curiosament, la primera nacionalitat que comptarà amb aquest suport, amb tota probabilitat, serà l'argentina, ja que, segons va recordar la consellera a aquest diari «són més de 17.000 (empadronats) a Balears». De fet, el passat 5 de desembre Diari de Balears va detectar que d'aquests 17.000, uns 4.000 tenen també passaport espanyol i poden votar en tots els comicis.

Pastor va assegurar a aquest diari que «qualsevol col·lectiu que necessiti un local l'hi cercarem». La consellera va fer aquestes declaracions després de finalitzar la seva reunió amb mig centenar de representants d'associacions que fan feina amb la immigració, dels quals els va arribar una llarga llista de problemàtiques a resoldre.

En el tema concret de la manca d'espai que tenen moltes associacions, el director general d'Immigració, Juan Manuel Gómez, va avançar que «les associacions que tenguin pocs socis comptaran amb un casal per a entitats que fan feina amb la immigració, mentre que les que siguin majors rebran ajudes per tenir un local propi».

Durant tota la reunió, Pastor i Gómez es varen intentar guanyar la confiança del col·lectiu que, constantment va estar exposant els problemes que en el dia a dia pateixen en l'àmbit laboral, en l'accés a l'habitatge, en la seva integració amb la resta de ciutadans, en la tramitació dels seus papers, i el tracte que reben de l'Administració, en especial del Cos Superior de Policia.

Tant Gómez com Pastor varen respondre amb promeses previstes en el II Pla d'atenció a la població immigrada, però tant la presidenta de la Federació d'Associacions d'Immigrants, Marlen Perea, com el representant de l'oficina d'atenció als Immigrants, Madiop Diagne, denunciaren «el paternalisme» amb què actua l'Administració envers el col·lectiu. Segons Perea «ni el primer pla d'immigració (elaborat pel Pacte de Progrés) ni el segon (del PP) ha comptat amb la nostra participació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris