algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Matas denuncia pèrdua de qualitat de vida per manca de transferències

El president condiciona l'evolució de l'economia balear al finançament

El president del Govern, Jaume Matas, assegurà que la «manca relativa» de transferències corrents procedents de Madrid està provocant la pèrdua de qualitat de vida de la població balear.

Matas condicionà la consolidació de la recuperació de l'economia balear al fet que l'Estat canviï l'actual sistema de finançament i reivindicà al Govern central que contribuiexi a la consolidació del cicle de creixement. Matas féu aquestes declaracions durant la seva intervenció en la jornada Situació i Perspectives de l'Economia Balear, organitzada per l'Associació pel Progrés de la Direcció (APD) i la companyia Price Waterhouse Coopers.

El president de l'APD, Sebastià Escarrer, afirmà que a les Illes es pot dir que «les coses van bé» gràcies a la demanda interna i a la recuperació dels mercats emissors. Menys optimista es mostrà el conseller de Turisme, Joan Flaquer, que, a pesar de reconèixer que les xifres mostren certa recuperació, considerà que la globalització i la gran competència faran difícil assolir les xifres d'anys com el 98 o el 99.

Per la seva banda, el president de Gesa Endesa, Bartomeu Reus, proposà l'aprofitament per ús residencial del 20 per cent del sòl de Balears que no està protegit i descartà la necessitat d'establir sostres de població. A més, assenyalà que és necessari reflexionar sense por sobre la conveniència de mantenir la visió les Illes de preservar el territori d'una manera «estricta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris