algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Els preus pugen a Balears un 0,4 per cent, el doble que la mitjana de l'Estat espanyol

La inflació acumulada des de gener ascendeix al 3,3% però la interanual es redueix al 3,1%

Els preus pujaren el mes passat a Balears un 0'4 per cent respecte a octubre, mentre que en el conjunt d'Espanya augmentaren un 0'2 per cent, segons dades facilitades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb aquesta pujada del 0,4 per cent, la inflació acumulada des de gener ascendeix al 3,3 per cent, però la inflació interanual (últims dotze mesos) es redueix fins al 3,1 per cent, dues dècimes menys que l'octubre.

La Rioja (0,6 per cent) i Navarra (0,5 per cent) són les comunitats que registraren un major augment de preus durant el novembre, seguides d'un grup de 3 autonomies (Balears, Astúries i Cantàbria) en les quals pujaren 4 dècimes, mentre que en el conjunt d'Espanya augmentaren un 0,2%.

Malgrat aquest augment, l'Arxipèlag balear és la tercera regió que té menor pujada interanual, només per darrere de Canàries (2,6 per cent) i Extremadura (2,8 per cent) i tres dècimes per sota de la mitjana estatal.

El repunt mensual de preus en el vestit i el calçat (6,3 per cent) és el motiu principal de l'increment registrat a Balears, que fou compensat lleugerament pel descens en el transport (1,9 per cent). Aquest últim segment acumula una pujada del 7,3 per cent en els 11 primers mesos de l'any, encara que el novembre aconseguí reduir la inflació interanual al sis per cent, 14 dècimes menys que el mes anterior.

La resta de grups inflacionistes durant el novembre foren el parament de la llar (0,6 per cent), els aliments i begudes no alcohòliques (0,4 per cent), la medicina (0,3 per cent) i el segment que engloba altres productes (0,2 per cent), mentre que augmentaren just una dècima l'habitatge, les begudes alcohòliques i el tabac. En canvi, el final de la temporada turística temperà les pujades en els hotels, cafès i restaurants (-0,1 per cent), i en l'oci i la cultura (-0,1 per cent).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris