muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els discapacitats denuncien que l'adaptació d'edificis és «lenta»

S'Institut premià ahir nou organismes que han eliminat barreres

Guillem Fullana, portaveu de la Mesa d'Accessibilitat, promoguda per S'Institut, denuncià ahir que l'adapatació dels edificis d'ús públic a la normativa que obliga a eliminar les barreres arquitectòniques el 2008 «s'està fent molt a poc a poc».

De fet, Fullana, que també és president de l'Associació balear de Persones amb discapacitat física (ASPROM), va sol·lictar a les administracions que «facin una campanya de sensibilització» perquè tant les institucions públiques com les empreses privades es conscienciïn que a partir del maig del 2008 els seus edificis no podran tenir cap barrera arquitectònica. El portaveu de la Mesa d'Accessibilitat (de la qual també formen part l'ONCE, la Coordinadora de Minusvàlids, l'Associació de Paràlisi Cerebral i l'Associació de Pares i Amics Sords) va considerar que aquesta campanya podria servir «per fer realitat aquesta utopia».

A pesar d'això, Fullana va agrair l'esforç que entitats com S'Institut i les nou que foren premiades ahir han fet per millorar la vida dels discapacitats. Precisament, les paraules del president de la Mesa d'Accessibilitat serviren per concloure l'acte de lliurament dels premis Accessibilitat 2005, els quals foren guanyats pel Museu de la Mar de Sóller, la CAM, la platja de Son Maties, el restaurant Cal Dimoni, les regidories de Trànsit i Transport i la de Dinamització Ciutadana de Palma, la Discoteca Le Nuage, Sa Nostra i l'hotel Mardavall.

El president de S'Institut, Antoni Serra, recordà durant l'acte que «la llei s'ha de complir» i que, a pesar de les millores, «queda molt per fer». A pesar d'això, S'Institut i la Mesa d'Accessibilitat n'han fet enguany 350 a llocs on feien falta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris