algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Lobby de Dones lliurà anit els seus premis Olímpia i Cromanyó

Més de 120 persones anaren al sopar en què es triaren els guardonats

El Lobby de Dones de Mallorca va complir anit amb una de les seves tradicions, l'entrega dels premis Olímpia i Cromanyó.

Durant un sopar es varen reunir un centenar de simpatitzants del Lobby i de la causa feminista. El premi Olímpia va recaure en les usuàries de la Unitat de Càncer de mama de Son Dureta per la seva denúncia, lluita i reivindicació que han fet per evitar la desaparició de l'esmentada unitat del centre hospitalari de Palma.

Els altres candidats a aquest guardó eren el col·lectiu d'Infermeria per la seva lluita constant en defensa de la dignitat de la seva professió, i Joan Matas, batle de Sant Joan i del Partit Popular, perquè fou l'edil que celebrà el primer matrimoni homosexual a les Balears, malgrat pertànyer a una formació política que votà en contra de la llei en el Congrés dels Diputats a Madrid.

Per altra banda, els guanyadors del premi Cromanyó foren el Partit Popular i Unió Mallorquina, pel seu rebuig a la creació d'un consell de dones de les Illes Balears.

Els altres candidats eren les anomenades clíniques estètiques, perquè fomenten una imatge de la dona allunyada de la realitat i instauren la dependència d'un model estètic amb l'única finalitat de fer negoci. «De fet ja n'hi ha una que cotitza en borsa», afegiren.

El tercer candidat foren les diverses presentacions de la «polsera per als maltractadors» per part del Govern balear, ja que «han creat moltes falses expectatives presentant repetides vegades unes polseres de les quals tan sols hi ha un prototip en procés d'experimentació a la nostra Comunitat».

Finalment es va entregar el premi Olímpia Honorífic, que enguany va recaure en les dones que treballen en la indústria perlera de Manacor. Amb aquest guardó, el Lobby de Dones de Mallorca va voler reconèixer la gran tasca que ha fet, durant molts d'anys, aquest col·lectiu en la lluita pels drets i la igualtat en la feina de les dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris