algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern no vol subvencionar cap empresa que discrimini les dones

Ho pretén posar a la llei de la dona, que negocia amb els agents socials

El Govern vol que les persones o empreses condemnades amb sentència ferma per assetjament sexual, discriminació salarial o qualsevol altre acte que atempti contra la igualtat de gènere no pugui rebre subvencions autonòmiques. Aquest és un dels punts que pretén incloure a la futura llei de la dona i que encara s'ha d'acabar de negociar amb sindicats i patronals.

Així ho assegurà ahir la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social -que integra els sindicats UGT i CCOO i les patronals Caeb i Pimem-, on es va debatre l'avantprojecte d'aquesta llei, que inclourà mesures en diversos àmbits per garantir la igualtat de gènere.

Precisament per obtenir un major consens amb els agents socials, el Govern no aprovarà el projecte de llei aquest mes, com havia previst, sinó al gener i així podrà negociar amb ells aspectes de la norma relacionats amb l'àmbit laboral.

La vicepresidenta assegurà ahir que havia fet una defensa a «ultrança» de les mesures per evitar l'atorgament d'ajuts a aquelles empreses que hagin discriminat. Segons Estaràs, així es garantirà que l'Executiu inverteix en igualtat i, per ella, això és el mateix que combatre la violència de gènere.

A banda d'això, també queden per negociar altres punts, com les bonificacions a empreses que elaborin plans per equiparar drets o la impossibilitat que cap clàusula dels convenis col·lectius atempti contra el principi d'igualtat de gènere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris