algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

EU-EV insta el Consell a dotar-se de mitjans per atendre els «exclosos»

Reclama centres d'inserció «suficients i de qualitat» al Camp Redó

Els regidors i consellers d'EU-EV instaren ahir el Consell de Mallorca a dotar-se de més mitjans per atendre els exclosos, especialment al municipi de Palma. La coalició reclamà centres d'inserció «suficients i de qualitat» per evitar els conflictes amb els veïns, com els que originaren una manifestació de protesta al Camp Redó dissabte passat.

El portaveu d'EU-EV a l'Ajuntament, Eberhard Grosske, anuncià que tant el seu grup a Cort com el que representa la coalició en el Consell «proposarem millores substancials a la xarxa de centres d'inserció». La recent manifestació dels veïns del Camp Redó per les molèsties ocasionades pels usuaris de Sa Placeta i Ca l'Ardiaca «palesen les conseqüències de tenir una xarxa de centres d'inclusió insuficient i mancada de recursos que, alhora, generen greus perjudicis en la convivència», afegí.

La consellera d'EU-EV en el Consell, Marilena Togores, explicà que «el presumpte conflicte entre els veïns, que, de manera justa, reclamen un entorn agradable i la necessitat d'atendre les persones excloses, és un conflicte fals. La vertadera solució és disposar d'una xarxa de centres suficient i de qualiatat que optimitzi l'atenció als usuaris i minimitzi l'impacte sobre l'entorn social».

Grosske i Togores recordaren que tant Sa Placeta com Ca l'Ardiaca atenen més de 60 usuaris cadascun, és a dir, el doble del que seria convenient. Ambdós centres, que funcionen sense personal qualificat, atenen persones amb problemàtiques molt diverses i amb diferents expectatives de rehabilitació, la qual cosa resta eficàcia a la seva reinserció.

La reposta institucional arribà de la mà del president de S'Institut del Consell de Mallorca, Antoni Serra, que explicà que aquests exclosos seran reubicats a Son Llinàs i a la Casa de la Família. En el cas dels drogodependents, seran remesos al Projecte Home. Quant a les acusacions d'EU-EV, Serra manifestà que «dificulten la integració d'aquest col·lectiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris