algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El batle demana al ministre de Defensa la cessió d'un submarí per posar-lo als nous molls

El vaixell, de 58 metres, seria un atractiu turístic a la zona del Port

Carles Simarro ha sol·licitat formalment a José Bono que el Ministeri de Defensa cedeixi al municipi de Sóller un submarí de l'Armada de la sèrie Delfín, de 58 metres d'eslora i 7 de mànega i un pes de 600 tones, per instal·lar-lo sobre els nous molls del Port a fi que pugui ser visitat i es converteixi en un museu viu lligat a l'oferta del Museu de la Mar de Santa Caterina.

El batle ha confirmat la petició, de la qual encara no ha tingut resposta, tot i que creu que «hi ha moltíssimes possibilitats que la nostra petició sigui atesa pel Ministeri, tenint en compte la històrica missió de l'Estació Naval de Sóller com a base estratègica de submarins i l'existència al Port de l'Escola d'Armes Submarines, que tanta vida va donar a la ciutat pel gran nombre de personal que fins els anys 70 hi va estar destinat».

Segons ha explicat el batle, la petició té un precedent important. Una unitat germana (l'S-61) va ser cedida al municipi alacantí de Torrevella l'any 2004 i de llavors ençà l'han visitada més de 150.000 persones, de manera que s'ha convertit en el principal atractiu turístic i cultural d'aquesta localitat marinera. El projecte de Sóller es duria a terme en el marc de la reforma del Port, ja que el vaixell estaria soterrat imitant una navegació en superfície. El batle afirma que «així l'impacte seria el mínim, ja que només sobresurt el buc un metre, a part de la torreta».

En el cas de Torrevella, va ser el primer pic en la història que l'Armada cedí un submarí a un ajuntament. Segons les fonts consultades, el de Sóller seria el segon. El vaixell es troba encara dins l'aigua, tot i que s'ha retirat del servei actiu perquè l'Armada inicià el 2002 la renovació de la flota submarina, formada per vuit unitats: quatre de la classe Delfín i quatre de la classe Galerna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris