algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Detingut per estafar empresaris de l'Illa amb una herba «miraculosa» de Japó

L'acusat féu creure que havia de muntar un negoci molt lucratiu per curar toxicòmans

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor ha detingut un presumpte estafador que va fer creure a alguns empresaris que tenia una fórmula curativa «miraculosa» per a toxicòmans. Amb els diners que li lliuraren havia de muntar un centre privat lucratiu, que mai arribà a funcionar.

Carway era el nom d'una herba «miraculosa» japonesa que curava l'addicció dels toxicòmans. Es tractava, segons el presumpte estafador, d'una fórmula única que ell havia aconseguit importar i que podia generar beneficis econòmics milionaris als seus futurs socis. Almenys un empresari de Manacor se'l va creure i li lliurà 70.000 euros per participar en un negoci tan fabulós com irreal. Al final, la Policia Judicial ha intervingut en el cas i ha detingut el 'cervell'de l'estafa.

L'acusat, que té uns 50 anys, es posà en contacte amb la víctima per primera vegada el maig i li explicà les meravelloses propietats de la planta i el seu gran negoci. L'empresari acceptà i acordà amb ell uns pagaments mensuals, mentre aquell posava en marxa el centre, que havia de muntar-se a Palma. Els mesos passaren i fa uns dies l'empresari perdé la paciència i comprengué que havia estat estafat. Va recórrer a la Guàrdia Civil i la Policia Judicial de Manacor es féu càrrec de la investigació.

De moment, només s'ha confirmat que hi ha un estafat, però podrien augmentar. Els agents detingueren dimarts el sospitós i s'apoderaren de les herbes. L'home negà que hagués acceptat contribucions. Ahir fou traslladat al Jutjat d'Instrucció Número 1 de Manacor, on declarà. En tractar-se d'un delicte econòmic i existir, per ara, una única denúncia, l'imputat quedà en llibertat amb càrrecs, a l'espera de judici. La Guàrdia Civil està analitzant les herbes i sembla que ni tan sols procedeixen de Japó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris