lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

UM destaca la Televisió de Mallorca com la seva principal fita de 2005

Confia que l'Estatut suposi un «reconeixement històric com a poble»

Unió Mallorquina aprofità ahir el tradicional brindis de Nadal per reivindicar la Televisió de Mallorca, impulsada pel Consell, com la seva principal fita del 2005, que ara acaba. L'altre gran fet destacat pels nacionalistes fou el procés de reforma de l'Estatut d'Autonomia.

En un brindis marcat per l'absència de la presidenta Maria Antònia Munar, que es recupera d'una intervenció quirúrgica, el secretari general d'UM, Damià Nicolau, destacà que el 2005 «ha estat l'any de la Televisió de Mallorca».

El dirigent recordà que aquest projecte del Consell utilitzarà únicament la llengua catalana, neix amb el consens de totes les forces polítiques i donarà cobertura legal a les televisions locals de l'Illa, que precisament aquesta mateixa setmana havien de deixar d'emetre.

Per rematar-ho, els nacionalistes obsequiaren els periodistes presents al brindis nadalenc amb un petit receptor de televisió per poder veure la nova cadena insular, que ara emet una carta d'ajust.

Pel altra banda, Nicolau també considerà d'especial importància que durant el 2005 s'hagi obert la porta de la reforma de l'Estatut d'Autonomia. El dirigent nacionalista desitjà que el procés iniciat acabi suposant un «reconeixement històric com a poble» i esperà que el nou Estatut serveixi a més per aconseguir un finançament autonòmic «just» i per tenir més en compte el fet insular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris