muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Salut critica la manca de novetats al catàleg estatal de prestacions

Castillo assistí ahir a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat

La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, explicà ahir que les sis CA governades pel PP junt amb Navarra, es varen oposar al reial decret del Ministeri de Sanitat sobre la cartera bàsica de serveis sanitaris, ja que «no inclou cap nova prestació, és un simple recull de mínims» com la salut bucodental per a infants o per a persones grans, la neuroreflexoteràpia o el finançament de deshabituació tabàquica.

Castillo, que féu aquestes declaracions després d'assistir a la reunió del Consell Interterritorial de Salut a Logronyo, considerà que amb aquest reial decret que tan sols recull prestacions que ja s'ofereixen, es perdrà una oportunitat històrica per millorar el sistema sanitari de l'Estat».

La consellera afirmà que la ministra Elena Salgado, amb aquest reial decret «incompleix el programa electoral del PSOE, ja que demostra que no té cap voluntat real d'aportar més doblers per la sanitat pública».

Per altra part, la titular de Salut de Balears explicà que el punt sobre l'Estratègia contra el càncer, es va haver de retirar de l'ordre del dia pel fet que aquesta està encara molt «verda» i es va presentar primer als mitjans que als consellers de Sanitat, sense que aquests haguessin pogut fer cap recomanació, ni tan sols «llegir-la».

Dins l'ordre del dia es tractaren diversos projectes normatius, com els relatius a l'acreditació d'Instituts d'Investigació Sanitària, les bases per la inscripció i el funcionament del registre oficial d'establiments i serveis de Biocides, com també aspectes relacionats amb aliments dietètics destinats a usos mèdics o l'evolució de les llistes d'espera a 30 de juny del 2005.

Per altra banda, Castillo demanà explicacions a la ministra sobre la llei antitabac que avui s'aprova al Congrés i denuncià la manca d'informació sobre aquesta, ja que recordà que seran les comunitats autònomes les encarregades d'aplicar la normativa, de la qual «no tenim informació i els sectors implicats estan molt preocupats, ja que entrarà en vigor l'1 de gener i és totalment desconeguda».

Finalment, es presentà un informe de la comissió de la grip aviària, en el qual es dóna un missatge de tranquil·litat, ja que no s'observa un perill imminent de pandèmia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris