muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Cort farà del quarter d'Intendència un espai creatiu per a joves artistes

L'Ajuntament destinarà 3 milions a la rehabilitació d'aquest espai

Aquesta mateixa setmana s'iniciaran les obres de rehabilitació de l'antic quarter d'Intendència, un espai adquirit pel Govern del Pacte de Progrés amb fons de l'ecotaxa i que ara l'Ajuntament de Palma té previst convertir en un espai de creació artística i cultural per a joves. L'obra té un pressupost assignat de devers 3 milions d'euros i un període d'execució d'obra de 18 mesos.

El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, i la tinent de batle de Turisme, Francisca Bennàssar, donaren a conèixer ahir l'esmentat projecte, aprovat en junta de govern. La iniciativa s'emmarca en un ambiciós pla de recuperació de diversos espais culturals de la nostra ciutat.

Així, amb l'esmentat quarter de les Avingudes, també es rehabiliatarà l'antic teatre Mar i Terra del Jonquet i el Casal Balaguer. Les obres s'iniciaran el segon semestre de 2006 i, en total, seran devers 9 milions d'euros en la rehabilitació d'aquests tres espais per a la difusió de l'art i la cultura.

Ahir mateix s'iniciaren les primeres actuacions al quarter d'Intendència, les obres del qual han estat adjudicades a Llabrés Feliu. La intenció de Cort és fer d'aquest lloc «un espai de creació de cultura per a joves, un espai viu per a emprenedors artesans i artistes».

Casal Balaguer
El segon gran projecte de rehabilitació aprovat per la junta de govern de Cort fa referència al polèmic Casal Balaguer. Toni Pol i Frederic Climent són els coordinadors d'aquest projecte, que l'Ajuntament de Palma té previst consensuar amb el Cercle de Belles Arts, juntament amb els estatuts de la fundació que regirà aquest espai.

De Santos explicà que «pretenem que sigui un equipament cultural municipal per a tota la ciutat, amb independència del color del govern de torn. La seva recuperació s'unirà a altres de ja existents com la Fundació Miró o Es Baluard. A més, en un futur s'integraran a la xarxa els casals de Can Serra i les Torres del Temple». L'obra costarà 3 milions i s'iniciarà el proper mes de juny.

Quant a l'antic teatre Mar i Terra, la intenció de Cort és recuperar aquest immoble emblemàtic del Jonquet com a espai teatral dirigit eminentment a un públic infantil. El procés de rehabilitació no començarà fins a mitjan any que ve, a l'espera que es redacti el projecte d'execució i que es liciti l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris