lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Una nova línia 'circular' de l'EMT unirà l'hospital Son Llàtzer i Palma

Dos autobusos faran el recorregut amb una freqüència d'una hora

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, i el tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, presentaren ahir la nova línia 'circular' de l'EMT que unirà l'hospital Son Llàtzer i diverses barriades del Llevant de Palma. Dos autobusos faran el recorregut diari de la línia 28 amb una freqüència de pas d'una hora.

Cirer explicà que «aquest nou servei dóna resposta a una necessitat de bona part de la ciutadania, que es veia privada d'una connexió directa amb el centre hospitalari. Ara podran accedir-hi de manera directa sense necessitat de fer transbordaments». El caràcter circular de la nova línia permetrà iniciar i acabar el recorregut a l'hospital i, a més, els usuaris podran fer ús d'aquest servei en una direcció o en l'altra segons els convengui.

Amb una flota composta per dos vehicles model Cito, la línia 28 circularà amb una freqüència de seixanta minuts i recorrerà les barriades de Can Pastilla, el Coll d'en Rabassa, el Molinar, el Polígon de Llevant, Pere Garau, Son Gotleu, el Rafal, Son Gibert i Son Ferriol. El servei evitarà que els residents d'aquestes zones hagin d'efectuar un transbordament a la porta de Sant Antoni per connectar amb la línia 14. D'altra banda, aquesta iniciativa de l'Empresa Municipal de Transports permetrà que els veïns del Rafal, Son Gotleu i el Vivero disposin d'un accés directe a les platges del Molinar i Can Pastilla.

Uns 600 km diaris
El servei que circularà en sentit dret, en direcció a Can Pastilla, començarà a les 7.00 hores i la darrera sortida s'efectuarà a les 20.56, mentre que en el sentit esquerre ho farà mitja hora més tard. Ambdós vehicles realitzaran un total de 589,52 quilòmetres diaris en 14 hores de servei. El recorregut complet de circumval·lació és de 18,5 quilòmetres.

Àlvaro Gijón destacà que els busos tenen capacitat per a 49 passatgers i amb els seus 9 metres de llargària realitzen desplaçaments «ràpids i còmodes». Les dues unitats estan condicionades per a persones discapacitades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris