muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La nova autopista registra un trànsit de 25.000 vehicles diaris de mitjana

La nova via ràpida té una capacitat prevista per absorbir fins a 60.000 vehicles


La Direcció insular de Carreteres ja disposa de les primeres dades sobre el trànsit a l'autopista l'Arenal-Llucmajor, inaugurada el mes de juliol passat. Les dades recollides després de l'estiu posen de manifest que diàriament circula per aquesta via ràpida una xifra estimada de 25.092 vehicles.

L'increment de la circulació per la via ràpida d'un 16,5 per cent és considerable però no espectacular. Abans de la reconversió en autopista circulaven per aquesta carretera convencional de dos carrils 21.523 vehicles diaris.

L'autopista, amb quatre carrils i una mitjana de 12 metres, va ser concebuda per absorbir un trànsit de 60.000 vehicles, que a l'hivern serà difícil d'assolir. A l'estiu, en canvi, el trànsit sofreix un fort increment amb l'arribada massiva de turistes. De fet, aquesta temporada es va palesar l'important augment del trànsit, ja que en determinats dies i en hores punta fins i tot l'autopista va registrar embussos. La via ràpida va contribuir a potenciar encara més l'ús d'aquest eix viari per desplaçar-se a les zones turístiques de sa Ràpita, ses Covetes, es Trenc, Colònia de Sant Jordi o cap als nuclis costaners de Felanitx o Santanyí.

La creació de l'autopista ha influït directament, a més, en l'increment de trànsit de la carretera entre Llucmajor i Campos. Aquesta via registrava una intensitat mitjana diària de 15.900 vehicles i, després de la inauguració de la via ràpida, aquesta és de 16.370 vehicles diaris.

Però sens dubte la carretera que més s'ha descongestionat després de les obres realitzades pel Govern de les Illes és la travessia de Llucmajor. Cada dia per aquesta carretera que travessava el poble circulaven 20.000 vehicles diaris, que s'han reduït a 14.000 després de la inauguració de la variant de Llucmajor. Els empresaris han detectat pèrdues com a conseqüència de la disminució de trànsit i han sol·licitat mesures a l'Ajuntament per revitalitzar la zona comercial que es va crear entorn de la travessia. El Consistori ha anunciat un pla dinamitzador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris