algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El PSOE demana que la rebaixa de l'IBI a les urbanitzadores es retiri

A les al·legacions a les taxes exigeix descomptes socials i ambientals

El PSOE de Manacor sol·licita a l'equip de govern (PP-AIPC) que retiri la bonificació d'un 50 per cent de l'impost sobre béns immobles (IBI) que, segons les taxes municipals de 2006, aplicarà a les empreses urbanitzadores. Pels socialistes, aquesta mesura provocarà «especulació» i a més dubten que «s'abarateixin els preus dels pisos».

En aquest sentit, els socialistes demanen que aquest descompte s'apliqui a les «dones víctimes de la violència de gènere».

Aquesta serà una de les al·legacions que presentaran a les taxes municipals que vol aprovar el pacte de cara al 2006.

El PSOE demana altres bonificacions d'un 50 per cent pel permís d'obres que utilitzin fusta certificada i el mateix percentatge de l'IBI als immobles catalogats.

Per altra banda, sol·licita que les persones amb mobilitat reduïda estiguin exemptes de pagar l'impost de tracció mecànica i d'un 50 per cent als vehicles que usin biocombustible.

La portaveu del PSOE, Júlia Roman, declarà que malgrat pagar tributs «és una obligació dels ciutadans, la recaptació ha d'estar d'acord amb la disponibilitat econòmica dels ciutadans». Així, en les seves al·legacions presenten diferents iniciatives de bonificacions per als contribuents que hagin estat declarats pobres. Així, demanen que no paguin els documents que doni l'administració i que tenguin un 25 per cent de bonificació en la recollida de fems.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris