muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Educació incentivarà el préstec de llibres de text per abaratir-los

La Conselleria prioritzarà les subvencions a escoles i associacions amb pocs recursos

67388

Francesc Fiol, somriu durant la sessió plenària d'ahir.

S. AMENGUAL.


La Conselleria d'Educació i Cultura està elaborant un projecte pel qual acordarà un conveni amb centres i associacions de pares i mares (AMPAS) la reutilització dels llibres de text a través d'un sistema de préstec.

La iniciativa s'iniciarà el curs 2006-2007 i disposarà, en principi, amb una partida d'entre 120.000 i 150.000 euros per al seu desenvolupament. L'objectiu és abaratir el preu que paguen les famílies per aquest material.

El Govern convocarà una línia de subvencions a la qual accediran els centres educatius i les AMPA interessades a beneficiar-se d'aquesta actuació. A partir d'aquí, el Govern prioritzarà aquells col·legis i instituts amb menys recursos.

El conseller d'Educació, Francesc Fiol, no va poder detallar quants d'alumnes es beneficiaran de la mesura, però va admetre que, almanco al primer any de vigència, «no es podrà arribar a tots». En aquest sentit, recordà que «no és el mateix aplicar aquest sistema a una comunitat autònoma on el nombre d'estudiants devalla, que a una -com és el cas de Balears-, on s'incrementa cada any de manera significativa».

Fiol va reconèixer que, de moment, la gratuïtat dels llibres de text no serà possible; però advertí que encara queda legislatura per poder complir aquest objectiu, inclòs com a promesa al programa electoral del PP.

De totes maneres, el titular d'Educació es mostrà reticent que l'Administració sufragui tot el cost de l'esmentat material escolar. Tal vegada per aquest motiu, Fiol continua reclamant la implicació de l'Executiu central a l'hora d'abaratir el preu dels llibres.

Precisament, aquest «incompliment» del programa «popular» va ser ahir motiu de debat parlamentari entre el mateix Fiol i la diputada del PSIB-PSOE Rosamaria Alberdi, qui acusà el Govern de «no tenir la voluntat» de reduir les despeses dels pares i mares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris