algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSIB acusa Cardona d'incitar les empreses a abandonar Balears

El Govern balear intentarà evitar el tancament de la fàbrica de Yanko

R.G./E.P. Palma.
La diputada del PSIB-PSOE Patricia Abascal acusà ahir el conseller d'Indústria, Comerç i Energia, Josep Joan Cardona, de fomentar la deslocalització de les empreses instal·lades a les Illes Balears. Com a exemple, va posar el cas d'algunes companyies que «han començat a obrir botigues i també centres de producció a la Xina». Durant el ple parlamentari d'ahir, la socialista també recordà que la marca Yanko tanca la seva fàbrica de Llucmajor i obre negocis en altres indrets.

Cardona es defensà explicant que el mateix Govern de l'Estat, a través del ministre d'Indústria, José Montilla, «està promoguent la intal·lació de firmes espanyoles a altres païssos amb el Pla Integral de Desenvolupament del Mercat». Respecte a Yanko, el conseller balear declarà avui que l'Executiu autonòmic aprofitarà que és titular hipotecari d'aquesta marca per «pressionar» l'empresa de calçat amb l'objectiu d'evitar que tanqui l'esmentada factoria que té a Mallorca.

Prèviament, Abascal va interrogar el conseller sobre la capacitat de maniobra del Govern per evitar la marxa de l'empresa. El conseller va recordar que l'Executiu autonòmic avalà a Yanko un préstec de 3 milions d'euros en el 2005 per a l'adquisició d'una fàbrica a la Península, i reclamà com a aval la titularitat hipotecària sobre la marca Yanko (valorada en 9,2 milions d'euros) i Pielsa (4,7 milions d'euros).

«Si Yanko decideix tancar la seva fàbrica de Mallorca és responsabilitat seva», assenyalà Cardona, que, a més, destacà que quan la companyia presentà el concurs de creditors, el Govern ja va advertir-li que utilitzaria el seu dret per evitar fer malbé el teixit industrial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris