nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Unes 19.000 persones tenen més de 150.000 euros en efectiu a Balears

Un estudi de Banif reflecteix que els crèdits superen els dipòsits

A Balears, 18.676 persones o famílies disposen de més de 150.000 euros de patrimoni financer o tenen una capacitat d'endeutament superior a 300.000 euros, segons un estudi realitzat per Banif, la filial especialitzada en banca privada del grup Santander.

Aquesta part de la població gestiona uns 10.835 milions d'euros, fet que sobre els 354.829 euros del total d'Espanya representa un 3'05 per cent. Tot i aquest percentatge, Francisco Villalonga, director de Banif a les Balears, destacà el fet que el passiu de les Illes, que arriba als 14.410 milions d'euros, només suposa un 1'87 per cent sobre el total estatal, pel fet que a l'Arxipèlag hi ha més demanda de crèdits que no de dipòsits.

Segons Villalonga, aquest és un dels efectes del dinamisme econòmic de les Balears, que també té com a conseqüència un elevat nombre d'oficines bancàries per població, del 82'8 per cent.

El mercat de la banca privada té molta potencialitat a Balears, on Banif ha crescut un 40 per cent. En aquest sentit, Villalonga pensa que només el 30 per cent de les grans fortunes estan gestionades a través d'aquest servei bancari, que s'ha començat a implantar a les Illes fa 3 o 4 anys.

La banca privada ofereix als seus clients un servei personalitzat, amb productes a mida per a les seves necessitats, que inclouen des de l'assessorament patrimonial a la gestió de carteres, l'operativa bancària i el finançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris