lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Una capa de neu de prop de vint centímetres cobreix el puig Major

Tanmateix, les temperatures pujaran el cap de setmana entre 4 i 5 graus


L'onada de fred que pateixen les Balears aquests dies ha deixat devers vint centímetres de neu al puig Major i n'ha cobert els cims principals de Mallorca. Així ho confirmà ahir el director del Centre Territorial a les Balears de l'Institut Nacional de Meteorologia -INM-, Agustí Jansà.

L'expert assenyalà que «la cota de neu oscil·la ara entre 1.100 i 1.200 metres d'altitud», que és l'alçada que superen les muntanyes més importants de l'Illa. Jansà assegurà que la gelor intensa és conseqüència d'«un aire fred de l'Europa central que ha arribat amb una borrasca que se situa sobretot entre Tunísia i Itàlia».

De la mateixa manera, aquesta onada de fred ha tingut altres efectes, com ara la precipitació de 43 litres en forma de pluja a Sóller, de 40 litres a Lluc, de 24 a Galilea, i de 22 a Alfàbia i al Port de Pollença. Respecte de les temperatures, tot i que a Alfàbia no s'hi han sobrepassat els 4 graus i la mínima a Lluc ha estat de 5 i la màxima de 6, les màximes no han baixat dels 10 graus a la major part de l'Illa.

En qualsevol cas, Jansà assegurà que la previsió per al cap de setmana inclou una «millora», si bé entre avui i demà es pot produir encara qualque ruixat moderat. Així i tot, divendres i dissabte les temperatures milloraran de manera notable i les màximes a la serra de Tramuntana podrien arribar a 10 graus i a les zones planes de l'Illa a 15 o a 16, és a dir, prop de cinc graus més que aquests darrers dies.

Amb tot, Baleària ha cancel·lat per avui la sortida del vaixelFederico García Lorca, que havia d'efectuar el trajecte entre Palma, Eivissa i Dénia, «a causa de la previsió de mal temps a la mar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris