nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Cort serà responsable subsidiari d'arreglar els pisos d'Antoni Pons

Emaya culpa l'estat de les canonades privades dels cruis apareguts

L'Ajuntament de Palma es farà responsable subsidiari de la reparació dels edificis d'Antoni Pons fins que els pèrits de les companyies d'assegurances determinin qui s'ha de fer responsable de les despeses. Per ara, un informe «independent» elaborat pel Col·legi d'Arquitectes determina que «les pèrdues a la xarxa particular de dos edificis provocà l'assentament dels mateixos i el trencament de la canonada d'Emaya».

El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, i els responsables d'Emaya i Habitatge, Catalina Terrassa i José Maria Sierra, es reuniren ahir horabaixa amb els veïns d'Antoni Pons. Tot i que per ara, dues persones romanen sense habitatge municipal, la resta ja ha estat reallotjada. No obstant això, la indignació del grup de veïns desallotjat augmenta dia rere dia, mentre que les solucions definitives als seus problemes tarden a arribar.

De Santos explicà que l'informe tècnic exculpa Emaya de qualsevol responsabilitat respecte a les fuites detectades a Antoni Pons i els conseqüent ensorrament de dos edificis i l'apuntalement de dos més. No obstant això, «volem fer-nos responsables subsidiaris de la reparació de les cases», afirmà el responsable d'Urbanisme.

Els immobles més afectats són els nombres 15 i 17, on s'han detectat fuites de 400 litres. Mentre que la resta (19, 21, 23, 20, 22 i 24) no presenten problemes tan importants. Tot els edificis d'aquest carrer daten del 1940, i per això la seva antiguitat és el major entrebanc.

El tinent de batle d'Urbanisme lamentà que hagi hagut de passar aquest fet perquè la gent prengui consciència de la importància de fer un manteniment seriós dels immobles i passar les inspeccions tècniques que Cort proposà fa dos anys.

No obstant això, el grup municipal del PSOE exigí ahir a Emaya una actuació «ràpida i imminent» per solucionar les fuites que pateix la xarxa d'aigua potable i de clavegueram. Aquesta és una de les reivindicacions que la regidora socialista, Rosa Maria Marquès, farà a l'empresa municipal després de conèixer-se les conclusions d'un dels informes sobre els desallotjaments al carrer Antoni Pons. L'esmentat estudi assenyala com a causes de l'enfonsament la humitat del subsòl i les fuites de la xarxa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris