algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

PSIB, PP i UM voten junts al Consell contra la manipulació informativa

EU-EV i el PSM, crítics amb la política de subvencions, s'hi abstenen

El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir, amb els vots de PP, PSOE i UM, una moció presentada per aquest darrer grup contra la «manipulació» informativa respecte de les subvencions de la institució. EU-EV i el PSM s'hi abstingueren perquè, tot i rebutjar les «campanyes difamatòries», no volgueren donar suport a la política de subvencions del Consell.

En nom d'UM, el vicepresident, Miquel Nadal, assenyalà que la iniciativa no rebutjava les crítiques rebudes pel Consell, ni anava contra cap mitjà de comunicació ni cap partit concret, sinó contra els qui amb una «actitud irresponsable» utilitzen les «mentides infundades i conscients» per obtenir-ne «rèdits polítics o comercials».

Nadal, que ahir exercí de president per l'absència de Munar, malalta, defensà la feina dels treballadors de la institució, que s'hauria vist qüestionada per les crítiques a la política de subvencions.

El portaveu del PP, Fernando Rubio, apel·là a la «lleialtat» al Pacte amb UM i a la «confiança» en el seu soci per donar suport a la proposta. El popular recalcà que la moció «no va contra ningú» perquè, pel PP, la llibertat d'expressió és «irrenunciable». En canvi, acusà el PSOE de «perseguir» els mitjans i de no condemnar els atacs.

El socialista Andreu Crespí abandonà el ple per protestar contra les acusacions de Rubio. Per la seva banda, el conseller popular Joan Font no assistí al debat.

El socialista Cosme Bonet assegurà que el PSOE està amb la «llibertat d'expressió» i no amb la «llibertat de difamació», i avançà que els socialistes sempre defensaran les «víctimes» d'una campanya així.

El PSM rebutjà les «campanyes difamatòries», però es mostrà contrari a avalar una política de subvencions que ha criticat. Antoni Alorda recordà que el PP ha tancat mitjans com les televisions locals, i criticà que UM usàs els funcionaris com a «escuts humans». Com EU-EV, el PSM optà per l'abstenció després que no li fos acceptada una esmena per crear una comissió que investigui les subvencions insulars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris