muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Madrid ultima un pla director per ordenar el domini públic de la costa

La dirigent socialista, Soraya Rodríguez, defensa l'ús públic de l'espai

La Direcció General de Costes del Govern central enllesteix un pla director per ordenar el domini públic marítim terrestre. Aquest estudi, que està en fase de licitació, permetrà diagnosticar la situació actual del litoral i marcarà els espais de la costa on s'haurà d'incidir per millorar el seu estat.

Així ho asseguraren ahir la secretària federal de Medi Ambient i Desenvolupament Rural del PSOE, Soraya Rodríguez, i la secretaria de Medi Ambient del PSIB, Mercè Amer, que es reuniren a Palma amb els responsables de les agrupacions locals socialistes.

La responsable estatal del PSOE recalcà que la Direcció General de Costes està actuant «de forma important» per determinar les delimitacions del domini públic marítim terrestre a les Illes i remarcà que s'ha de garantir el «gaudi» públic d'aquest espai públic. En aquest sentit, recordà que els pressuposts de l'Estat preveuen 12 milions d'euros per la compra de finques al litoral i que les Balears seran «objectiu prioritari» d'aquesta política «valenta» per evitar la «degradació» de la costa.

Per altra banda, Rodríguez, recordà que el Govern central contribuirà amb 37 milions al finançament de quatre dessaladores de Balears, que considerà «prioritàries» i de «vital importància» per a l'arxipièlag.

En canvi, la socialista no va saber dir quan es transferiran al Govern les competències del parc nacional de Cabrera ni quina partida acompanyarà el traspàs. Sí que fou clara a l'hora de vincular als interessos polítics del PP la negativa de l'associació agrícola ASAJA de firmar l'acord amb el Govern central, que permetrà compensar, amb ajuts als pagesos, l'increment de preu del gasoil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris