lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Flaquer sol·licita a Madrid poder regular sobre el turisme residencial

I afirma que Balears surt «perjudicada» en els fons estatals de promoció

E. DOMÈNECH.palma.
El conseller de Turisme, Joan Flaquer, demanà de manera oficial al Govern central la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans -LAU- a fi que les comunitats autònomes tinguin les competències per regular el lloguer d'habitatges d'ús turístic.

Flaquer realitzà aquesta petició al ministre Montilla durant la seva intervenció en la Conferència Sectorial de Turisme, en la qual també expressà el seu malestar perquè considerà que les Balears surten perjudicada en la distribució del pressupost de promoció exterior del turisme, que per al 2006 s'incrementa un 20% en l'àmbit estatal, per arribar a 73,5 milions d'euros.

Madrid ha decidit que del total dels fons en dedicarà un 50% a les destinacions de sol i platja. Flaquer creu que no és suficient, tenint en compte que aquest segment és el que té més pes en el conjunt de l'activitat espanyola del sector.

D'altra banda, el responsable autonòmic demanà la modificació del decret que regula el Fomit, el Fons per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques, de manera que Palma no en quedi exclosa. En aquests moments, només hi poden accedir els municipis de menys de 100.000 habitants, la qual cosa significa que el projecte de remodelació de la Platja de Palma no es pot beneficiar d'aquests crèdits tous del Ministeri. Montilla assegurà que estudiarà les dues peticions realitzades per l'Executiu balear.

Durant la Conferència Sectorial també es ratificaren els plans de dinamització per a Ciutadella i per a Alaior, en els quals s'invertiran 3 i 3,2 milions d'euros respectivament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris