muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Son Dureta disposarà a partir del 2006 d'una comissió de bioètica

L'hospital i Sant Joan de Déu organitzen un curs sobre la matèria

L'hospital de Son Dureta crearà l'any que ve una comissió bioètica que assessorarà els seus professionals sobre els aspectes ètics de qualsevol mesura que s'hagi de prendre i vetlarà per les bones pràctiques mèdiques i els tractaments adequats als pacients.

Així ho explicà ahir el gerent del centre, Carles Ricci, amb motiu de la presentació del curs sobre la bioètica que començà ahir i es perllongarà fins dia 16. El curs, en el qual hi participen 50 professionals, està organitzat conjuntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu amb motiu de la celebració del 50è aniversari del dos centres sanitaris.

Ricci explicà que la participació de professionals del centre en el curs permetrà comptar amb personal format per integrar la comissió, que avaluarà, entre altres la introducció de nous tractaments i tècniques, l'avaluació de casos o situacions conflictives. Per Ricci, la clau del manteniment d'una ètica mèdica davant l'aparició de la manipulació genètica o els documents de voluntats anticipades, s'han de regir per la diganitat, drets i llibertat dels pacients.

Per la seva banda, el gerent de Sant Joan de Dios, Josep M. Vicens, destacà que els principis de la bioètica sempre han d'anar lligats als projectes d'innovació, transformació i renovació dels hospitals. Finalment, recordà que Sant Joan de Déu ja compta, des de fa uns anys, amb un comitè ètic i té previst transformar-lo en una comissió bioètica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris