muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Madrid es compromet a finançar obres a la falca verda fins al 2008

Cort i l'Executiu central signaran un conveni per valor de 5 milions

Madrid continuarà finançant les obres del parc de la Riera, almanco fins al 2008. Un nou conveni de finançament entre el Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament de Palma podria salvar els problemes de finançament de la falca verda, generats per una anterior acord 'més conjuntural'.

L'esborrany ja és damunt la taula d'ambdues administracions i només ha de mester el seu vistiplau. L'acord es xifra en devers 5 milions d'euros, els quals cal repartir en tres anualitats a partir de l'any que ve. Així, es podran pal·liar les mancances d'inversions estatals en aquesta obra -el major parc de Palma, amb 120.000 m2- i, alhora, afavorir la recuperació integral del torrent de la Riera.

El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, donà a conèxier ahir l'estat de les negociacions que es duen a terme entre el seu departament i el que dirigeix la socialista Narbona. El conveni que són a punt de subscriure afecta 40.000 dels 120.000 m2 de superfície que té el parc. Precisament, aquells en els quals Matas, quan era ministre, es comprometé a finançar un aparacament soterrat al costat del Camí de Jesus.

Amb el canvi a l'Administració central, el projecte fou considerat poc sostenible i s'instà l'Ajuntament de Palma a modificar-lo. Ara, l'equip de govern conservador a Cort vol que aquesta superfície sigui una projecció de la resta del parc, però amb algun element emblemàtic: la major zona de jocs infantils mai vista a Palma. En les properes setmanes tot quedarà tancat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris