lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els empresaris critiquen la Sala per la poca ajuda al sector industrial

Llancen la veu d'alarma perquè la manca de sòl atura l'expansió

L'associació de propietaris del polígon industrial de Manacor i les associacions empresarials de la fusta i el metall, han criticat la manca de «suport i d'interès» municipal cap al seu sector. Entre d'altres coses, critiquen la manca de previsions i iniciatives per augmentar el sòl industrial del polígon.

Segons els afectats això ha provocat la partida de grans empreses (Orquidea o Procam), que altres ubicades en el centre urbà no es puguin expandir i que iniciatives empresarials de fora no s'estableixin a Manacor. «Se'n van a altres pobles on els reben amb els braços oberts i els donen totes les facilitats del món», apuntaren.

Pep Riera, membre de l'associació d'industrials del polígon; Francesc Jaume de la patronal; el president de l'associació de la Fusta, Jaume Llodrà i el de la del Metall, Gabriel Parera, feren ahir una roda de premsa per denunciar la situació perquè «des de fa molt de temps veim que les reunions que hem fet amb els diferents representants de l'Ajuntament no han servit pràcticament per res».

Els empresaris i industrials que representen més de 200 empreses i uns 2.000 treballadors, informaren que el paralitzat projecte d'ampliació del polígon és del tot insuficient ja que preveu un augment de 105.000 metres quadrats. En aquest sentit, informaren que fa un any i mig feren una enquesta i aleshores el sector de la fusta ja en requeria 120.000 i el del metall, 30.000. «Això sense tenir en compte altres sectors o empreses de fora que podrien establir-se a Manacor», declarà Llodrà.

Els empresaris recorden que amb l'obertura fa dos anys de l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI) «pensàvem que ho tindríem més fàcil però no ha estat així, fan polígons a tots els pobles manco a Manacor». Així mateix critiquen alguns aspectes del polígon actual com ara la xarxa de pluvials, les vies de sortida, la impossibilitat de reciclar residus, la inseguretat o la neteja i la senyalització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris