nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els treballadors de Yanko tornen a la feina després de les vacances

A pesar dels rumors de tancament han cobrat el mes de novembre

Els treballadors de l'empresa de calçat Yanko tornaren ahir als seus llocs de feina en un clima de relativa normalitat, a pesar de les amenaces de tancament immediat que han viscut els darrers dies. Els treballadors, que havien tingut una setmana de vacances i tenien pendent de cobrament les seves nòmines, explicaven dilluns passat que temien trobar la fàbrica tancada en tornar de vacances.

Però no només no ha estat així, sinó que, a més, divendres passat cobraren la nòmina pendent del mes de novembre. D'aquesta manera, la situació laboral de Yanko continua com fins ara, a l'espera de conèixer si el jutge accepta o no la proposta de regulació de feina i el concurs d'acreedors registrat el passat mes i que afecta 90 treballadors, la majoria d'ells d'Inca i Llucmajor.

A pesar de les amenaces i rumors de tancament imminent, els treballadors de Yanko encara no han rebut cap notificació de l'empresa que mencionés el tancament definitiu de la fàbrica. De moment, a les fàbriques, l'única informació que han rebut es limita a una carta que explica les condicions del pla de viabilitat que proposa la companyia de l'empresari català Xavier Camps.

El pla preveu la liquidació del 25 per cent dels crèdits adquirits en el 2010 fent efectives diverses mesures que els sindicats consideren inadmissibles. Així, l'empresa aposta per concentrar la distribució a Manresa i reduir els costos de la insularitat. Yanko reconeix que vol endur-se'n la producció de calçat a l'Índia, on diuen que «s'ha aconseguit igualar la qualitat del procés a Espanya amb un cost sensiblement inferior».

Els sindicats consideren que aquest pla és inadmissible ja que pot crear un precedent que fagi que les marques industrials que encara produeixin aquí se'n vagin a països desenvolupats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris