algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Resposta massiva al Rafal en suport a la família del nadó nigerià mort

Els veïns col·laboren perquè els pares puguin enterrar-lo al seu país

Que el Rafal és una barriada solidària ha quedat àmpliament acreditat. Els seus veïns s'estan mobilitzant per ajudar una família nigeriana el bebè de la qual morí la setmana passada. Els pares no tenen diners per viatjar al seu país i enterrar el petit, però d'acord amb com està reaccionat el veïnat l'obstacle econòmic pot desaparèixer en breu.

L'ànima mater d'aquesta mobilització ciutadana és Teresa Torres, una veïna de 48 anys del carrer Passatge Particular Escorca. La porta de la seva casa dóna a la de la família nigeriana i ella ha viscut molt de prop el drama de Friday i Francisca, els pares del petit Osayuwame, de tres mesos. Dimecres passat el petit no despertà de la migdiada i els metges confirmaren que havia sofert l'anomenada «mort sobtada». «La mare només parla del fill, no hi pot deixar de pensar. El problema és que la seva assegurança només cobreix la repatriació del cadàver a Nigèria, i no el bitllet d'avió per al matrimoni i els seus altres dos fills», conta Teresa.

En els darrers dies aquesta dona ha dut a terme una activitat frenètica: ha penjat cartells i ha repartit guardioles per tot el Rafal. I la resposta no ha pogut ser més contundent. Ahir ja havia recaptat més de la meitat de la quantitat que necessita la família nigeriana i encara falta que dijous s'obrin les guardioles. «És increïble, ve gent a la meva casa a dur-me 5 o 10 euros. No és un barri ric i cada un aporta el que pot», afirma.

La dona també ha demanat ajuda al Govern balear, en concret en la Conselleria d'Immigració, i ha visitat el capellà de l'església Verge de Monserrat perquè faci un funeral pel petit Osayuwame.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris