nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Menys de la meitat d'alumnes de secundària fan classe de religió

Els estudiants balears són els més distanciats d'aquesta matèria en tot l'Estat

Menys de la meitat dels alumnes matriculats a ESO i a Batxillerat a les Illes Balears trien la religió catòlica com a assignatura, segons dades oficials del Ministeri d'Educació i Cultura.

De fet, en tots els nivells educatius les Balears se situen a la coa en relació a l'opció per la religió catòlica a l'escola. En el cas de l'ensenyament primari, tan sols queden per sota Catalunya i el País Basc; en la resta de nivells educatius, la nostra comunitat és la darrera en relació a aquest aspecte.

En educació primària, un 78'2% dels alumnes cursen aquesta assignatura, mentre que la mitjana estatal és del 81'9%. A ESO, tan sols trien la religió un 48'3 per cent dels alumnes, mentre que la proporció estatal és del 62'8 per cent. Finalment, en el batxillerat la xifra es redueix al 30'1 per cent, al costat del 51'8 del conjunt.

Una altra dada que crida l'atenció és que, a pesar del nombre relativament gran d'immigrants extracomunitaris que resideixen a les Illes Balears, aquestes també se situïn a la coa estatal en relació a l'ensenyament de religions diferents de la catòlica.

Privat
De tota manera, allò més revelador de l'estadística és que xoca amb la imatge de fortalesa que es té del sector educatiu privat a les Balears, majoritàriament catòlic.

En aquests centres, òbviament, la proporció s'inverteix, encara que la proporció d'alumnes que no estudien religió catòlica no davalla mai del 10 per cent aproximadament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris