muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El barri del Lleó recupera la plaça i la font a la qual deu el seu nom

Aquest fou el primer indret de la localitat on arribà l'aigua potable

El barri del Lleó de Pollença, situat prop del Pont Romà, gaudeix des d'ahir de l'emblema que li donà aquest a mitjan segle XIX: una font d'aigua amb un cap de lleó que l'Ajuntament retirà l'any 1969 enmig de moltes crítiques.

Des de llavors aquest indret s'havia convertit en un racó brut del municipi, sense cap tipus d'encant. Ahir el batle de Pollença, Joan Cerdà Rull, acompanyat de molts veïns i d'alguns regidors, inaugurà la reformada plaça, amb la qual s'ha volgut recuperar la història d'un barri. «L'any 1813 arribaren fins aquí les obres de l'aqüeducte que portava aigua des de Ternelles i s'instal·là una font amb un cap de lleó que rajava aigua per la boca. Des de llavors tots els pollencins coneixen aquesta zona com el barri del lleó», explicà durant l'acte l'historiador i arxiver pollencí Pere Salas.

Salas puntualitzà que tot i que el nom oficial de la primera font d'aigua de Pollença era la font dels Àngels, al poble sempre l'anomenaren el Lleó i recordà que a principis del segle XX s'instal·là en aquesta plaça un conjunt de rentadors que també van desaparèixer l'any 1969.

La reforma, que ha pagat l'Ajuntament, ha costat prop de 14.000 euros i, a més d'instal·lar-hi una font nova, s'ha enjardinat la plaça i s'hi han col·locat alguns bancs. Així mateix s'hi ha afegit una llegenda feta amb acer que explica la història de la plaça i de l'arribada de l'aigua al municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris