muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Mostra de Matances, principal atractiu de la Fira de Sant Tomàs

Centenars de persones gaudiren de les diverses activitats programades

ELENA BALLESTERO. Sineu.
Tot i que a primera hora del matí la pluja amenaçava de provocar la suspensió de la III Mostra de Matances a Sineu, el mal temps durà just uns minuts. Cap a les onze del matí, l'hora prevista per a l'arribada de les autoritats a la plaça del Mercat, la pluja deixà pas a un sol esplèndid, amb la qual cosa quedava garantida una bona assistència.

Cap poble de Mallorca no pot oferir una celebració així amb més fonament que Sineu, un municipi amb una llarga tradició de venda d'animals vius gràcies a un mercat setmanal, els dimecres, que s'ha convertit a més en tot un atractiu turístic.

Fa tres anys que l'equip de govern de l'Ajuntament sineuer ideà la Mostra de Matances, una celebració emmarcada en la Fira de Sant Tomàs i en la qual es poguessin donar a conèixer les feines relacionades amb aquesta tradició, inclòs el procés d'elaboració d'embotits.

Així, les tasques per esbocinar el porc es converteixen en l'atractiu principal de la celebració i ahir congregaren més de cent persones a la plaça del Mercat. Després, se'ls oferí sobrassada i tots gaudiren amb el tast de porcella i d'embotits artesanals.

A més de la demostració de feines i d'estris relacionats amb les matances, els visitants de la Fira de Sant Tomàs podien veure i comprar animals vius, sobretot porcs i indiots. El concurs de porcs grassos, en el qual guanya el propietari que en du un de més gros, gaudí també d'una gran assistència. El vencedor va ser Pedro Ramis, amb un animal de 301 kilos.

Medieval
Ja fora del recinte del mercat, la plaça de l'Església acollí tot el dia un mercat medieval. A més, en molts de carrers s'hi havien instal·lat parades amb objectes de regal, artesania, ceràmica, flors i menjar de temporada.

Els restaurants i el cellers de la localitat col·laboren en aquest esdeveniment elaborant plats de matances. Gràcies a la fama que té la gastronomia de Sineu, resultava gairebé impossible trobar cap taula lliure en aquests establiments. Quant a les receptes preparades per a l'ocasió, hi havia frit, arròs de matances, les sopes mallorquines...

Entre altres autoritats, visitaren la Fira el president del Parlament balear, Pere Rotger; i els directors generals, Joan Carles Torrens i Gaspar Oliver.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris