nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El sector turístic veu amb incertesa l'evolució de la propera temporada

La tendència a reservar en el darrer moment fa difícils les prediccions

Les previsions del sector turístic per a la propera temporada estan marcades per la incertesa, tot i que des dels diferents àmbits esperen que continuï la tendència dels darrers anys a una «lleugera millora».

Aquest «optimisme» relatiu que expressa per exemple el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, no té encara una base concreta ja que com ell mateix assenyala, «el canvi radical que ha suposat la tendència a reservar de cada vegada amb menys antelació fa difícils les prediccions, fins i tot en relació amb els mesos de juny, juliol i agost».

El president de l'Associació de la Platja de Palma, Francesc Marín, s'expressa en els mateixos termes. Així, es refereix a un possible problema de la pròxima campanya: el Mundial de Futbol que es disputarà a Alemanya. Es jugarà entre el juny i el juliol, mesos de temporada alta, i segons Marín pot ser un dels factors que condicionin l'evolució de les reserves, si bé afirmà que és complicat saber-ho i «hem de veure si al final hi repercuteix».

Per la seva banda, el director de l'Institut de Promoció Turística, Raimundo Alabern, tampoc no vol realitzar prediccions sobre augments o minves en l'arribada de turistes. Continua així en la línia expressada pel conseller de Turisme, Joan Flaquer, que després de la fira de Londres deixà clar que no existeixen certeses quant a l'evolució de la pròxima temporada.

Restauració
Qui es mostra més positiu sobre les expectatives en el seu sector és Joan Miralles, president dels restauradors de la petita i la mitjana empresa.

A parer seu «anirà millor», sobretot perquè espera que en poc temps es concreti el compromís del Govern per establir un pla de promoció de l'oferta gastronòmica illenca a l'exterior.

La proliferació d'establiments en règim de «tot inclòs» ha estat un dels aspectes més conflictius d'enguany, però Miralles confia en les paraules del conseller de Turisme, Joan Flaquer, el qual assegurà que aquesta classe d'oferta ha tocat sostre i que no s'hi esperen increments significatius el 2006.

Uns i altres assenyalen les fires de Fitur a Madrid -que tindrà lloc per gener- i a l'ITB de Berlín -per març -com a escenaris per intuir claus sobre el desenvolupament de la temporada.

En qualsevol cas, la World Travel Market de Londres no ho aclarí gaire. El motiu és que potser era massa prest, de manera que s'ha d'esperar i s'han de coordinar esforços per impulsar les reserves i l'arribada de turistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris