nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Balears és la comunitat on hi ha més judicis per desnonaments

Un terç de les llars té la percepció que es troba per sota del llindar de la pobresa

Les Illes Balears encapçalen el rànquing estatal de judicis per desnonament (amb una proporció d'1'23 judicis sobre el total de la població), una xifra que evidencia l'existència de problemes financers per accedir a l'habitatge.

Així, prop de 10.000 persones s'haurien vist privades de la seva llar, amb una taxa que multiplica l'estatal per 2'6. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi Els riscs d'exclusió social a les comunitats autònomes, publicat per la Fundació Banco Bilbao Vizcaya i la Generalitat de Catalunya.

En el mateix treball es conclou que un 30'1% (unes 295.000 persones) de les llars de l'Arxipèlag tenen la percepció que la seva situació econòmica els situa per sota del llindar de pobresa, la segona posició entre les comunitats autònomes.

Els autors de l'estudi no es poden estar de manifestar la seva estranyesa pel contrast d'aquestes dades amb altres indicadors socioeconòmics. De fet, la percepció subjectiva de pobresa duplica la xifra «real» oferida per l'INE aquesta mateixa setmana (un 15%; unes 150.000 persones).

En l'àmbit sociolaboral, s'assenyala que «la impossibilitació destaca perquè afecta un considerable segment de la població balear (un 3'3% dels treballadors ha estat incapacitat de manera permanent i un 13'4% hagué de deixar la feina anterior per malaltia o discapacitat, les proporcions més elevades de l'Estat), amb la qual cosa l'índex d'inseguretat laboral és també dels majors. Així mateix, les Illes Balears es troben entre les comunitats autònomes amb majors proporcions d'addiccions estigmatitzades socialment i de les malalties i de la mortalitat que s'hi associen.

Sense sortir de l'àmbit sociosanitari, es constata que la majoria dels trastorns mentals estigmatitzats socialment supera la mitjana de les comunitats i a més la Comunitat destaca entre els índexs més elevats de trastorns mentals en la infantesa (6'33 per cada 10.000 habitants; uns 622 casos). Així mateix, les alteracions del sistema nerviós assoleixen una de les proporcions més altes de tots els territoris (1.155'2 per cada 100.000 habitants; uns 1.135 casos).

Una altra dada reveladora de vulnerabilitat social la constitueix el fet que les Illes concentrin una de les majors proporcions de persones majors que viuen soles, una de les cinc amb majors percentatges de tot l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris