muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Prop de 400 veïns del Camp Redó es manifesten contra el centre Sa Placeta

Denuncien el comportament dels usuaris devora el camp de l'Antoniana

«Camp Redó, per un barri sense drogues ni alcohol» o «No a l'alberg de Sa Placeta davant del centre esportiu de 200 nins» són les frases que es podien llegir a les pancartes que encapçalaven la manifestació convocada pels clubs de futbol Independent Camp Redó i Camp Redó Independent, i pels veïns i comerciants de la zona, que demanen al Consell de Mallorca el trasllat del centre d'atenció a persones amb risc d'exclusió social Sa Placeta.

La manifestació, que congregà prop de 400 persones, partí del camp de futbol Antoniana, on juguen aquests equips i on hi ha una escoleta per a infants, i continuà per General Riera, Joan Massanet, plaça París, Soldado Sobirats Antolí i acabà al camp de futbol.

«Hem de suportar bregues contínuament, els marginats fan les seves necessitats en un camp de futbol que utilitza un col·lectiu de 250 nins, comptant els 13 equips de futbol i l'escoleta», explicà Pepa Ginard, membre de la junta directiva de l'Independent Camp Redó. «Hem mantingut converses amb Antoni Serra, president de s'Institut, però les respostes que ens ha donat no ens satisfan. Proposa coses com ara apujar les tanques de separació, però amb això no n'hi ha prou», digué. «Volem deixar clar que no anam en contra d'aquesta gent, però volem que estiguin ben atesos en un centre adequat».

S'Institut anuncià recentment la reorientació del servei que es dóna al centre de Sa Placeta, per així diferenciar el perfil de les persones que pateixen alguna addició d'aquelles que no en tenen. La idea és traslladar els toxicòmans a un nou centre ubicat a Son Llinàs, a les immediacions de Ca l'Ardiaca, amb la qual cosa Sa Placeta seria sols un centre d'acollida dels «sense sostre». També s'ha anunciat l'increment de 12 places assistencials a la Casa de Família per a persones amb problemes d'alcoholisme. S'Institut també s'ha compromès a garantir la presència d'un vigilant de seguretat a la zona i retirar part del mobiliari urbà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris