nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Terreno, prohibit per a vianants

Els veïns de Robert Graves denuncien els problemes de mobilitat

La barriada del Terreno s'ha convertit en una zona prohibida per a vianants. Els carrers estrets i les voreres sempre ocupades per vehicles provoquen greus problemes de mobilitat entre els veïns. Un dels carrers més afectats és el de Robert Graves, on se concentra bona part de l'activitat d'aquesta carismàtica barriada.

A les imatges es pot comprovar la gravetat de la situació. Tot i les nombroses i reiterades queixes dels veïns, l'Ajuntament no ha aconseguit a hores d'ara aportar les solucions necessàries per acabar amb la problemàtica. Guals que es troben permanentment envaïts o voreres on reposen a diari les rodes de cotxes i motos obliguen els veïns a fer el seu recorregut pel mig del carrer, amb el perill que això comporta. A més, es dóna la circumstància que al carrer Robert Graves s'ubiquen dos centres escolars, el col·legi públic Màxim Alomar i el privat concertat de La Immaculada, fet que agreuja encara més la situació.

Fa més de 10 anys que l'Ajuntament de Palma té pendent la redacció del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) del Terreno. Mentrestant, aquesta zona pionera del turisme residencial a l'Illa de Mallorca s'ha vist superada pel pas del temps.

El grup municipal del PSM ha presentat una sèrie de propostes per millorar la mobilitat dels ciutadans de la barriada i d'aquells que la transiten ocasionalment. El portaveu de la formació nacionalista a Cort, Pere Muñoz, explica que «mentre es prioritzi l'ús del cotxe per damunt de la gent, els problemes no es resoldran. Convé fer un estudi a fons del trànsit de la zona i estudiar la construcció d'aparcaments».

Però els vehicles no són l'únic obstacle amb el qual han de lluitar els vianants. «L'enllumenat públic i els indicadors són altres barreres arquitectòniques que ocupen les voreres i les fan intransitables», recordà Muñoz. La creació de nous aparcaments i el manteniment de les voreres són, segons el regidor nacionalista, «demandes irrenunciables dels veïns del Terreno».

Davant dels greus problemes denunciats pels veïns de Robert Graves, un carrer que desemboca en el cor del Terreno -la plaça Gomila-, el portaveu del PSM recorda la Palma «crispada i desatesa» que ha fomentat Catalina Cirer durant el seu mandat. Tanmateix, «l'Ajuntament de Palma no té cura del problemes urbanístics que pateixen aquelles zones o barriades que no se situen en el centre de la ciutat. El Terreno pateix un procés de degradació brutal com a conseqüència de l'oblit permanent dels diferents equips de Govern municipal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris