muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Cort és entre els consistoris de l'Estat que més cobra per practicar esport a equipaments municipals

Ara, les tarifes per a majors són entre les més barates

Palma és entre les ciutats on als adults menors de 65 anys i als joves i infants els costa més tenir cura de la seva salut practicant les activitats esportives municipals. No obstant això, l'Ajuntament de Ciutat és dels consistoris que menys cobra a la població major de 65 anys per practicar l'esport a les seves instal·lacions. Així ho reflecteix un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (l'OCU).

D'una banda, l'estudi ha analitzat la pràctica de la natació de forma esporàdica, freqüentment (si es fan 72 usos d'una piscina municipal a l'any) i a través de classes. El resultat ha estat que l'ús esporàdic d'una piscina a Palma es paga a 4,70 euros, l'ús freqüent a 115 euros i les classes a 295,50 euros. Aquest darrer preu és el segon més alt de l'Estat, després del de Santander. Quan els usuaris són infants, l'ús esporàdic val 3,33 euros (el segon més car de l'Estat després de Barcelona), l'ús freqüent 115 euros i les classes 295,50 euros, les segones més cares de l'Estat, després de Santander. Pel que fa als majors de 65 anys, l'ús esporàdic surt a 37 cèntims per utilització i l'ús freqüent a 11,50 euros (en ambdós casos és el més econòmic de l'Estat) i les classes a 29,55 euros, les quartes més barates del territori estatal.

Així mateix, l'estudi ha analitzat la pràctica del tennis i ha detectat que les classes es paguen a 331,50 euros i el lloguer de la pista val 13,50 euros. En ambdós casos són els preus més cars de l'Estat espanyol. En el cas dels infants, les classes costen fins a 277,50 euros, les segones més cares del territori.

D'altra banda, l'OCU ha detectat a més que el lloguer d'una pista de futbol a Palma val 10 euros, mentre que no ha obtingut dades del que valen les classes de gimnàstica. Finalment, l'OCU conclou que les autoritats, totes les de l'Estat espanyol, haurien de fer un esforç perquè hi hagi una oferta pública àmplia i a bon preu per a tota la població en general i que els centres privats també s'esmercin a seguir aquesta política. En aquest sentit, els experts coincideixen a destacar l'aspecte preventiu de l'esport i l'estalvi que suposa en despesa sanitària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris